Dereotu yetiştirmenin püf noktaları

Dereotu, turşudan balığa kadar her şeyi tatlandıran mutfakta popüler bir bitkidir.
Gurmeler lezzet için taze dereotundan daha iyi bir şey olmadığını bilirler.
Ve mümkün olan en taze dereotu elde etmenin en iyi yolu, kendi bahçenizde dereotu yetiştirmektir.

Dereotu yetiştirmenin püf noktaları.

Tohumlardan büyüyen dereotu:

Dereotu yetiştirmenin en iyi yolu, dikmek yerine doğrudan tohumdan elde etmektir.
Dereotu tohumları ekmek kolaydır. Dereotu ekimi, son dondan sonra tohumların istenen yere serpilmesi ve ardından tohumların hafifçe toprakla kaplanmasıyla yapılır.
Ardından çimlenme alanını oldukça bol sulayın.

Dereotu Bitki Bakımı:

Dereotu bitkisi yetiştirmek ve dereotu bitkilerinin bakımı da oldukça kolaydır.
Dereotu bitkileri tam güneşte en iyi şekilde büyür. Bunun dışında dereotu, fakir veya zengin topraklarda ve ıslak veya kuru koşullarda oldukça kolay büyüyecektir.
Genel olarak, dereotu bitkileri oldukça uzundur, ancak saksılarda ve kaplarda yetiştirmek için mükemmel olan küçük bitkiler üreten birkaç çeşit mevcuttur.
Dereotu iç mekanda da yetiştirilebilir, ancak iç mekanda dereotu yetiştirirken, bitkilere uygun miktarda güneş ve doğru ortam sıcaklığı sağlamak önemlidir. Optimal yetiştirme koşulları, güçlü, güçlü bitkiler ve arzu edilen büyüme sağlar.
6 saat güneş ışığı alan bir pencereniz yoksa akkor, floresan veya LED yetiştirme lambalarıyla 12 saat ek aydınlatma sağlayın.

Hasat dereotu:

Dereotu yetiştirmenin faydalarından biri de dereotu bitkilerinin yaprak ve tohumlarının yenilebilir olmasıdır.
Dereotu yapraklarını hasat etmek için, yemek pişirmek için ihtiyacınız olan yaprak miktarını düzenli olarak kesin.
Dereotu tohumları hasat etmek istiyorsanız, bitkinin çiçek açana kadar budanmadan büyümesine izin verin. Dereotu bitkileri çiçek açtıktan sonra yaprak büyümesini durdururlar, bu nedenle bu bitkinin yapraklarını toplamadığınızdan emin olun. Dereotu çiçeği kuruyacak ve baklaları geliştirecektir. Baklalar kahverengiye döndüğünde, çiçek başının tamamını kesin ve bir kağıt torbaya koyun. Torbayı nazikçe sallayın. Tohumlar çiçek başından ve baklalarından düşecek ve tohumları atıklardan ayırabilirsiniz.

Dereotu kullanan birçok tarif var. Bu bitkiyi bahçenize dikmek, birçok tarif için elinizde bol miktarda taze dereotu bulundurmanızı sağlayacaktır. Artık dereotu yetiştirmeyi öğrendiğinize göre, bu yıl sebze bahçenize dereotu tohumları ekmemek için hiçbir nedeniniz yok.