Mükemmel sebze bahçesini büyütmek için 6 ipucu

Resmi olarak, sebze bahçesi şu anda bahçecilikte en sıcak trend ve birkaç nedenden dolayı. Açıkçası, ekonomi bizi faturalarımızı düşürmenin yollarını aramaya zorluyor ve kendi sebzelerinizi yetiştirmek market fiyatlarına kıyasla çok para kazandırabilir. Ek olarak, vücudumuza koyduğumuz gıdaların mümkün olduğunca sağlıklı olduğundan emin olmak isteriz. Ve en iyi yanı, bahçedeki sebzelerin mağazadan satın alabileceğiniz her şeyden daha lezzetli olmasıdır.

Bu yıl ilk kez bir sebze bahçesine başlayacak olan milyonlarca insan gibiyseniz, birkaç denenmiş ve gerçek ipucu, başarılı olmanıza yardımcı olacaktır. Bereketli bir bahçe için en önemli adımların hatırlatılmasına deneyimli gaziler bile doyamıyor.

Bir sebze bahçesine başlamak kolaydır ve onu büyütmek için düşündüğünüz kadar çaba gerektirmez. Bu basit adımları takip etmek, emeğinizin meyvelerini kısa sürede almanızı sağlayacaktır.

1) Konum anahtardır

Çoğu sebze bitkisi tam güneşte en iyi şekilde büyür. Mümkünse günde en az altı saat alan bir yer bulun. Tüm bitkileriniz için maksimum güneş ışığına maruz kalma sağlamak için, domates veya yeşil fasulye gibi en uzun olanları kuzey veya batı tarafına yerleştirin, böylece daha kısa bitkileri gölgelemesinler.

2) Her şey zeminle ilgili

Sebzeler için en iyi toprak, bol miktarda kompost ve kompostlanmış yapraklar ve ezilmiş veya parçalanmış yaşlı ağaç kabuğu gibi organik maddeler içerir. Neye başlarsanız başlayın, değiştirilen toprağın kumlu veya sıkıştırılmamış olması için yeterince organik madde ekleyin.

Karışım iyi olduğunda, sıktığınızda birbirine yapışır, ancak açıldığında kolayca kırılır. Bu toprak, bitkilerinizi beslemeye yardımcı olan canlı mikroorganizmalarla dolu. Su yeterince tutulacak ve toprağı da doyurmayacaktır.

3) Akıllıca sulayın

Çoğu sebze bitkisi için, herhangi bir doğal yağış içeren haftada 3 cm su yeterlidir. Sulamanın en verimli ve verimli yolu damla hortumları kullanmaktır. Bunlar, suyu yavaşça hedefe iletir, bu da köklerin nemi emmesine ve toprağın uygun şekilde ıslanmasına ve yaprakların kuru kalmasına yardımcı olur. Uzun süreli ıslak yapraklar hastalığı teşvik edebilir. Otomatik zamanlayıcılar, bu önemli adımın zahmetini ve zahmetini azaltmanın harika bir yoludur.

4) Malç kullanın

Bitkilerinizin etrafına ve mümkünse sulama hatlarının üzerine 8 cm’lik herhangi bir organik malç tabakası ekleyin. Malç, toprağı yalıtarak yazın daha serin ve kışın daha sıcak kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda nemi tutmaya, yabani otları bastırmaya yardımcı olur ve topraktan bitkilere sıçrayan hastalıklara karşı koruyucu bir bariyer görevi görür. Ayrıca, malç bahçede harika görünüyor.

Malçınızın kaynağını bilmek, onu kullanmak kadar önemlidir. Özellikle sebze bahçesinde. Bazı malçlar kabul edilemez miktarlarda zararlı kimyasallar içerebilir.

5) Haşere kontrolü konusunda sabırlı olun

Zararlılar genellikle herhangi bir sebze bahçesinde bir noktada mevcut olsa da, sabırla doğa genellikle sorunun icabına bakacaktır. Sonuçta, bahçenizdeki tüm böceklerin sadece %3’ü aslında zararlıdır. Şimdiye kadar bahsedilen adımları uyguladığınız sürece, potansiyel haşere istilalarına daha iyi dayanabilen sağlıklı bitkilerin büyümesini teşvik etmek için doğru adımları atmış olursunuz.

Sebze bahçesinde kimyasal kullanmamanın en iyisi olduğuna inanıyorum. Bunun yerine, iyi toprak ve güneşli koşullarda sağlıklı bitkiler yetiştirmeye odaklanın ve doğanın kendi yoluna gitmesine izin verin. Sentetik pestisitler ve hatta birçok organik/doğal pestisit seçici değildir, bu da faydalı böcekleri de öldürecekleri anlamına gelir.

6) Aşırı gübreleme yapmayın

Çok fazla gübre, özellikle azot (gübre paketindeki ilk sayı), daha az meyve ve daha küçük bir mahsul pahasına gür yeşil büyümeyi teşvik edebilir. Çok fazla gübre de bitkilerinize ve toprağa zararlı olabilir. Bunun yerine, toplam toprak bileşiminin yaklaşık %20’sine kadar mümkün olduğu kadar organik kompost ekleyin. Toprağın geri kalanına dahil edin ve bitkilerinize doğal olarak gelişmek için ihtiyaç duydukları besinleri sağlayacaksınız. Başka bir deyişle, toprağı besleyin ve toprağın bitkileri beslemesine izin verin.

Yukarıda önerdiklerimi uygularsanız, bahçenize sağ ayakla başlayacak ve bereketli bir mevsime hazırlamış olacaksınız. Ödül, daha sağlıklı, daha üretken bir sebze bahçesi ve mağazadan satın alabileceğiniz her şeyden daha lezzetli taze yiyecekler olduğu için hazırlık çok önemlidir. Bundan daha iyi ne var?