Temmuz ayında sebze bahçesinde hasat edilecek 40 meyve ve sebze

Temmuz ayı için mantranız “ot, su, malç ve hasat” olmalıdır. Dört eylem her zaman ayın en önemli görevleri listesinin başında gelir. Özellikle düzenli sulama, başarılı mahsul büyümesi için hayati önem taşır. Ayrıca domateslerde çiçek açması riskini azaltır ve çiçek uç çürümesi gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Temmuz aynı zamanda kiraz, kuş üzümü, bektaşi üzümü, ahududu ve diğer yaz meyveleri gibi belirli meyve ağaçlarının ve çalıların hasattan hemen sonra veya hasattan hemen sonra yaz budama ayıdır. Sebze bahçenizin büyüklüğüne bağlı olarak hasatlar da büyük olmaya başlayabilir.

Temmuz ayında sebze bahçesinde hasat edebileceğiniz 40 sebze ve meyvenin listesini aşağıda bulabilirsiniz.

  1. kayısı
  2. patlıcan
  3. pancar
  4. Duvarlar
  5. Cassis
  6. yaban mersini
  7. Fasulye
  8. Brokoli
  9. Havuçlar
  10. kereviz
  11. Şeftali ve nektarin
  12. Bezelyeler
  13. Erik
  14. Patates
  15. turp
  16. Ahududu
  17. Kırmızı ve beyaz kuş üzümü
  18. Şalgam
  19. Hindiba
  20. Biber ve biber
  21. Kabak
  22. Salatalıklar
  23. Rezene
  24. Cüce yeşil fasulye
  25. Sarımsak
  26. enginar
  27. bektaşi üzümü
  28. Alabaş
  29. Yaprak Pancarı
  30. marul
  31. Kabaklar ve balkabağı
  32. soğan
  33. Ravent
  34. Roket
  35. Yeşil fasulyeler
  36. Arpacık
  37. Ispanak
  38. taze soğan
  39. Çilekler
  40. Domates

Detayda :

1) Kayısı

Doğru koşullar altında yetiştirilirse, birkaç erken çeşit bu ay meyve verebilir.

2) patlıcan

Sıcak iklimler dışında, patlıcan için Temmuz erkendir, ancak tohumları erken ilkbaharda ekerseniz, yılın ilk patlıcanlarını ayın sonuna kadar alabilirsiniz.

3) pancar

Pancarları çok fazla büyümeden düzenli olarak kaldırmaya devam edin. Ve unutmayın, sonbahar boyunca sürekli hasat istiyorsanız, daha fazla tohum ekmek için çok geç değil.
Pancar, bir golf topu ile bir tenis topu boyutu arasında olduğunda en iyisidir.

4) böğürtlen

İlk böğürtlen, diğer birçok ekili veya yabani meyvelerle birlikte bu ay toplanmaya hazır olabilir.

5) Cassis

Geleneksel çeşitler yavaş yavaş olgunlaşır, bu nedenle önce meyveleri sapların tepesinden toplayın. Modern çeşitler aynı anda olgunlaşır: tüm sapı kesin.

6) yaban mersini

İlk yaban mersini şimdi hasat edin. En koyu mavi-siyah renge sahip en dolgun, en tatlı meyveleri arayın.

7) Fasulye

Fasulye kabukları şimdi hızla kabarmalıdır. Her gün veya iki günde bir kontrol edin ve fasulyeler unlu ve kabukları sert ve acı hale gelmeden önce bitkinin tabanından başlayarak düzenli olarak toplayın. Ayrıca yaprak bitlerine de dikkat edin.

8) brokoli

Brokoli başlarını ve tek tek filizlenen brokoli uçlarını düzenli olarak toplayın. Her ikisi de size sürekli bir hasat sağlamak için büyümeye devam etmelidir.

9) havuç

Erkenci havuç çeşitleri en iyi henüz genç, zayıf ve süper tatlı olduklarında toplanır ve yenir. Onları çiğ olarak yiyin, salatalara ekleyin veya hafifçe buharda pişirin.

10 ) Kereviz

İlk ağartma veya yeşil kereviz mahsulü bu ay hasat edilmeye hazır olmalıdır. Kazmadan önce teyellemek, daha uzun süre gevrek kalmalarına yardımcı olur.

11) Şeftali ve nektarin

Temmuz, örtü altında veya çok korunaklı yerlerde yetiştirilen erkenci şeftali ve nektarin için en önemli aydır.

12) bezelye

Bezelyeleriniz şimdi hızla büyüyor olmalı. Çok fazla büyümeden iki günde bir bir avuç alın. Onları topladıktan sonra mümkün olan en kısa sürede hemen yiyin.

13) Erikler

Erken sezon erikleri, ay sonunda toplanmaya hazır olabilir. Biraz esnek olduklarında ancak duygusal olmadıklarında hasat etmeye çalışın.

14) Patates

İkinci erken patatesler bu ay hasat için hazır olmalıdır. Çiçekler ortaya çıkar çıkmaz biraz toprağı kazıyın ve bir göz atın. Küçük çeşitleri çok büyümeden kaldırın ve hemen yiyin.

15) turp

Mayıs sonu veya Haziran başında yapılan ekimden turp hasat edin. Onları küçükken çıkarın, aksi takdirde aroması çok kızarabilir.

16) Ahududu

Yaz ahududularını tamamen renklendiğinde toplayın ve kolayca kırılır, çukuru veya “kapağı” geride bırakın.

17) Kırmızı ve Beyaz Kuş Üzümü

İlk kuş üzümü bu ay olgunlaşır. Sapları bütün olarak kesin ve evde gevşetin.
Mükemmel olgun kuş üzümü çiğ yenecek kadar tatlı olabilir. Çok olgun olmayan meyveler, yemek pişirmek veya muhafaza etmek için kullanılabilir.

18) Şalgam

Seralarda yetiştirilen şalgamları kökleri henüz küçükken hasat edin. Bu, en tatlı ve en lezzetli olanı tadacakları zamandır.

19) Hindiba

İlk şekerli ekmekler ve kırmızı hindiba hasat için hazır olabilir. Eğer öyleyse, şimdi salata yeşillikleri için toplanabilirler veya mevsimde daha sonra büyümeye bırakılabilirler.

20) Biber ve biber

Biberler ve biberler için henüz çok erken, eğer onları bir tünelde örtü altında yetiştirmediyseniz, bu durumda muhtemelen bir kısmını zaten hasat edebilirsiniz.

21) Kabak

Kabak ve yaz kabağı mevsiminin başlangıcı. Tek bir günde kelimenin tam anlamıyla iki katına çıkma yeteneğine sahiptirler, bu nedenle onları düzenli olarak inceleyin ve sık sık hasat edin.

22) Salatalık

Dış mekanda yetiştirilen ilk salatalıklarınızı yaklaşık 15-20 cm uzunluğa ulaştıklarında hasat edin. Artık ve tohumların tatsız bir şekilde büyük olması muhtemeldir.

23) rezene

Rezene soğanlarını zemin seviyesinden yaklaşık 2,5 cm yükseklikte bir bıçakla kesin ve kütüğü yerde bırakın. Birkaç hafta içinde yeni tüylü yapraklar filizlenmiş olmalı; salatalarda veya patates kızartmasında kullanın.

24) Çalı Yeşil Fasulye

Cüce çalı çeşitleri muhtemelen ilk önce hasat etmeye hazır olacaktır. Kapsüller endişe verici bir hızla büyüyor ve muhtemelen her gün onları ince, yumuşak ve en iyi durumdayken yakalamak için birkaç tane toplamanız gerektiğini göreceksiniz.

25) Sarımsak

Yapraklar sararıp solduğunda sarımsağı kazmaya devam edin. Saklamayı planlıyorsanız, ampulleri kurutmak için güneşte bırakın. Aksi takdirde, hala “ıslak” iken kullanın.

26) Enginar

Enginarları en iyi şekilde yakalamak için, başları tombul olduklarında, pula benzer yapraklar henüz kapalıyken ve mor çiçekler ortaya çıkmadan önce toplayın.

27) Bektaşi üzümü

Temmuz ayında kuş üzümü uygun şekilde olgunlaşır. Bazıları çiğ yemek için yeterince tatlı olabilir. Diğerlerinin hala pişirmesi gerekiyor.

28) Alabaş

Erkenci çeşitler hızla büyüyor ve Mayıs ayında ekilenler artık hazır olabilir. Bir tenis topundan daha büyük olmalarına izin vermeyin.

29) Yapraklı Pancar

Çok yıllık ıspanak veya ıspanak pancarı ve pazı şimdi, salatalar için genç veya pişirilerek yenilecek daha yaşlı olarak hasat edilebilir.

30) Marul

Küçük marullar nispeten hızlı büyüyor. Ortadaki yapraklar kalp şeklini almaya başlar başlamaz kesmeye başlayabilirsiniz.

31) Kabak ve balkabağı

Hala nispeten genç ve küçükken squash’i tercih ediyorsanız, şimdi onları seçin. Boyut önemliyse, dev oranlarda büyümelerine izin verin.

32) Soğan

Soğanlar bu ay hasat edilebilir boyuta ulaşmalıdır.

33) Ravent

Ravent için son şansın. Şimdi seçmeyin. Bunun yerine, bitkinin normal bir şekilde büyümesine izin verin, böylece kışı havalandırmak ve gelecek yıl mahsulünü çıkarmak için iyi durumda olur.

34) Roka

Burada gösterilen roka dahil çoğu marul yaprağı şimdi hasat edilebilir. Onlara ekinleri kesip yeniden yetiştirmiş gibi davranın: İstediğinizi alın, bitki yeni yapraklar verecek ve büyümeye devam edecektir.

35) Yeşil Fasulye

Yılın ilk yeşil fasulyeleri şüphesiz en iyileridir. Geride tutmayın ve onları çok uzun süre bırakmayın, aksi takdirde telleşirler. Çiçekler olduğu sürece yeni çekirdekler oluşmaya devam edecek.

36) Arpacık soğanı

İlk arpacıklarınız bu ay hazır olmalı. Yapraklar öldüğünde kaldırılmaya hazırdırlar. Bunları güneşte yerde kurutun veya hava nemliyse ızgaralar veya ahşap çıtalar üzerinde kurutun.
Arpacıkları saklamak istiyorsanız iyice kurutun veya “olgunlaştırın”.

37) Ispanak

Ispanağın yükselmesini önlemek için düzenli olarak hasat edin ve sulayın.

38) Taze Soğan

Yıl sonundan önce son bir hasat istiyorsanız, taze soğan toplamaya devam edin ve daha fazla tohum ekin.

39) Çilek

Çilekleri düzenli olarak toplayın, olgunlaşmış, küf belirtileri gösteren veya sümüklü böcek veya kuşlar tarafından zarar görmüş olanları çıkarın.

40) Domates

Onları örtü altında yetiştirmiyorsanız, bu açık hava domatesleri için ilk ayınız olacak. Ancak, baştan çıkarmaya karşı koyun ve onları toplamadan önce mümkün olduğunca çok olgun, tatlı ve sulu olana kadar asma üzerinde bırakın.