Temmuz ayında sebze bahçesinde ne yapmalı

Bahçede Temmuz biraz iki ucu keskin bir kılıç gibidir, Tabiat Ana yeteneklerini hem sebze ekinlerinizin kuvvetli büyümesinde hem de yabani otların kuvvetli büyümesinde gösterir. Fasulyenizin desteklerine ne kadar hızlı tırmandığına hayret ederken, 5 dakika önce otları temizlediğiniz bir alanın yeniden nasıl yabani otlarla kaplandığına da hayret etmelisiniz.

Temmuz ayının başında, yeşil ve kuru fasulye, bezelye, pancar, havuç, şalgam, şalgam, karnabahar, hindiba, hindiba, alabaşlar, kabak ve kabak gibi ekilecek birçok önemli ürün var. Ayrıca her çeşit marul, yaprak marul ve marul, taze soğan ve turp dahil olmak üzere çok çeşitli marul çeşitlerini yaz boyunca ekebilirsiniz.

Fideleri eklerseniz daha da geniş bir seçenek yelpazesine sahip olacaksınız, brokoli, mor brokoli, Brüksel lahanası, sonbahar, yaz ve kış lahanası, lahana – çiçek, kereviz, kereviz, rezene, lahana, pırasa gibi bitkiler şimdi gitmeye hazır. yani sezonda hala bolca zaman ve fırsat var.

Kuru havalarda bir siperde tohum ekmek:

Bildiğiniz gibi, daha sonraki ekimler için neredeyse tüm mahsulleri modüler tepsilerde ekmeyi tercih ediyorum çünkü büyümenin erken aşamaları üzerinde daha fazla kontrolüm var. Doğrudan ekerseniz ve bazı bitkilerle (havuç ve yaban havucu) seçeneğiniz olmayacaksa, aşağıdaki tavsiye sizin için yararlı olabilir.

Kompost nemi topraktan daha iyi tutar, bu nedenle tohumları kuru havalarda başlatırken, 2 inç derinliğinde bir matkap ucu kazmak ve onu saksı toprağı ile doldurmak iyi bir fikirdir. Tohumlarınız zaten kolay kök büyümesi için size teşekkür edecek, ancak kompost sulamadan sonra daha uzun süre nemli kalacak ve tohumlarınıza daha iyi bir başlangıç ​​sağlayacaktır.

Güneşli günlerde bahçeyi otlayın:

Eğer benim gibi her yere ot ilacı püskürtmekten hoşlanmıyorsanız, bir çapa yardımıyla yollarınızı ve yataklarınızı temiz tutmanız gerekecek. Üstte kalırsanız, olgunlaşmamış yabani otların çıkarılması çok kolay olduğu için çapalama çok kolaydır. Yabani otların tohumlarını yaymasına izin verilirse, uzun yıllar baş ağrısı olur. Bunun tersi de geçerlidir, yabancı ot tohumlarının yayılmasını önlerseniz bahçenizin her yıl bakımının daha kolay olacağını göreceksiniz.

Güneşli ve kuru havalarda çapalarsanız, yabani otları da toplamanız gerekmez çünkü yabani otlar hızla kurur ve yerde ölür. Toprak yüzeyinizi çapalamak, kuru havalarda buharlaşmayı da azaltacak ve bu da bahçede ihtiyaç duyulan su miktarını azaltmaya yardımcı olacaktır.

İyice sulayın:

Gün içinde küçük dozlardansa gerekirse sabahları bol su vermek daha iyidir çünkü derin sulama çok daha faydalı olacaktır.

Derin sulama, daha derin kökleri teşvik eder, bu da toprak kurursa bitkinin daha esnek olmasını sağlarken, sığ sulama kökleri yüzeye daha yakın hale getirir. Sığ kökler bitkiyi daha savunmasız hale getirir, çünkü toprağın üst tabakası, sıcak ve kuru havalarda çok hızlı bir şekilde nem kaybederek bitkinin solmasına neden olabilir. Sıcak bir günde hafif bir sulamanın da çok az etkisi olacaktır, çünkü zaten çoğu buharlaşacaktır.

Buharlaşmanın yüksek olduğu günlerde, büyük yapraklı bitkilerin kökleri, yapraklarda terleme yoluyla kaybedilen neme (bitki solunumuna eşdeğer) ayak uydurmakta zorlanabilir ve bu da onların solmasına neden olur. Sulama yardımcı olmayabilir çünkü sorun topraktaki nem eksikliği değil, sadece bitkilerin su taşıma sistemi sınırına ulaştı. Gün bulutluysa veya akşam yaklaşırken, nem talebi azaldıkça yaprakların toparlanacağını fark edeceksiniz.

Rouille sarımsak, pırasa ve soğan

Sarımsak, pırasa veya soğan yetiştirirseniz, şimdi yapraklarda bir mantar hastalığı olan paslanma olasılığı vardır. Pas hakkında yapabileceğiniz pek bir şey yok, kötü hava sirkülasyonu ile daha sık görülür, bu nedenle daha geniş boşluklar yardımcı olabilir, ancak bahçemde aşağı yukarı kaçınılmaz olduğunu gördüm.

Büyümenin sonraki aşamalarındaki pas, sarımsak soğanını veya soğanı etkilemediği için beni rahatsız etmez ve bu nedenle verimi fazla düşürmez. Pas lekeleri yaprak verimini azaltır, bu nedenle soğan büyümesi sınırlı olacağından bu başlangıçta daha büyük bir problemdir. İlk başta, onu yavaşlatacak etkilenen yaprak iksirlerini kaldırabilirsiniz, ancak bir kez yerleştiğinde her şey onunla yaşamakla ilgilidir. Yağışlı havalarda daha kötüdür, bu yüzden yapabileceğiniz tek şey güneş için dua etmektir.

Meyve hasadı:

Kuş üzümü ve ahududu ile temmuz ayında meyve hasadı başlıyor, onları bizim kadar seven kuşlara dikkat!

Domatesler de Temmuz ayında top yuvarlanmaya başlayan kiraz domatesleri ve kokteyl domatesleri ile olgunlaşmaya başlar, ardından biftek, siyah domates ve diğer nervürlü domatesler gibi daha büyük domatesler gelir.